Rubicon Mesterkurzus: online történelem érettségi felkészítő

Csatlakozz közel 500 diákhoz, akik idén velünk tanulnak!

Készülj fel a TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGIRE

otthonról

Bevezető ár: 24 980 Ft

Nézz bele egy Mesterkurzus videóba!

A héten itt tartunk:

Magyarország a világháborúk korában

Csatlakozz hozzánk most! Azonnali hozzáférés az eddigi modulokhoz, majd minden héten új tananyagok egészen április 20-ig.

Miben más a Mesterkurzus?

Nem csak egy újabb érettségi felkészítő...

 • 1. lépés: Jelentkezel a Mesterkurzusra és befizeted a tandíjat • E-mailben kapsz visszaigazolást és belépési adatokat. Ha a szüleid regisztráltak, egyszerűen továbbítaniuk kell neked az e-mailt.
 • 2. lépés:  Létrehozod a Mesterkurzus Online Portálon a felhasználódat.
 • 3. lépés: Azonnal hozzáférsz az eddig feltöltött modulokhoz, és egészen márciusig minden héten új tananyagokat kapsz.

Bárhol, bármikor csatlakozhatsz

A hagyományos érettségi felkészítők helyhez és időhöz kötöttek. A Rubicon Mesterkurzust egyformán eléred Budapestről és egy vidéki kisvárosból, és akár a mai napon elkezdheted.

Készülj napi 15 percben otthonról

Csak azt tanítjuk, amit az érettségin tényleg kérdezhetnek: semmi felesleg. Nem kell a felkészítő időpontjához igazítanod a hetedet vagy feladnod a hétvégéket: akkor tanulhatsz, amikor Neked a legkényelmesebb.

Gondolkozz a pontozók fejével

Igen, felkészítünk az összes tétel anyagából. De ez még nem elég a kiváló érettségihez... A Mestekurzuson megmutatjuk, hogyan írj tökéletes esszét, hogyan felelj a szóbelin és hogyan kerüld el a tesztkérdések típushibáit.
Emelt vagy középszint? Mi nem kérünk többet az emeltszintű felkészítésért. Minden tananyagon jelezzük, hogy az emelt-, vagy középszintű felkészüléshez szükséges. Nézz bele az emelet szintű anyagokba is, és döntsd el, hogy tényleg olyan nehéz-e, mint mondják? Szerintünk meg tudod csinálni, de ez a Te választásod.
 • 1. lépés: Jelentkezel a Mesterkurzusra és befizeted a tandíjat • E-mailben kapsz visszaigazolást és belépési adatokat. Ha a szüleid regisztráltak, egyszerűen továbbítaniuk kell neked az e-mailt.
 • 2. lépés:  Létrehozod a Mesterkurzus Online Portálon a felhasználódat.
 • 3. lépés: Azonnal hozzáférsz az eddig feltöltött modulokhoz, és egészen márciusig minden héten új tananyagokat kapsz.

Tanuld pontosan azt, amire az érettségin szükséged lesz!

Végeláthatatlannak tűnik a tananyag történelemből? Nem tudod, hogyan fogsz ennyi mindent megtanulni az érettségire?

Nem hibáztatunk: az iskolai órákon rengeteg olyan témakört és részletet kell megtanulni, amelyeket az érettségin nem is kérdezhetnek. Mielőtt azt gondolnád, nem is a tanárod hibája: egyszerűen ilyen a tanrend.

A Mesterkurzus tematikája az érettségi vizsgakövetelményhez igazodik, a videókban pedig pontosan azt tanítjuk, amit az érettségin kérdezhetnek. Így készítünk fel a lehető legkevesebb idő alatt.

Kidolgozott tételek

Még jegyzetelned sem kell. Minden videóhoz tömör, lényegretörő segédanyagokat adunk, hogy ismételned és a szóbeli feleletre készülnöd is könnyebb legyen.

 • Vázlatok • Minden videóhoz egy leegyszerűsített jegyzet is tartozik.
 • Lexika • Összegyűjtöttük az összes fogalmat, személyt, évszámot és topográfiát amire emlékezned kell.
 • Mintaválaszok • Hogy néz ki egy tökéletes esszé? És egy tökéletes szóbeli válasz? A taktikai felkészítő alkalmakon nem csak elmondjuk: meg is mutatjuk.

Készülj fel taktikából is!

A legtöbben nem a tárgyi tudás hiánya miatt veszítenek pontot az érettségin... Hanem azért, mert nincsenek tisztában a formai követelményekkel, vagy a szempontokkal amelyek alapján a javítótanárok megadják a pontot – vagy nem.

A Mesterkurzuson vizsgataktikából is felkészítünk, hogy az érettségi pontszámod tényleg a tudásodon múljon csak. 

Szerezz vizsgarutint!

A történelem érettségi már nem is olyan félelmetes, ha valódi rutinnal ülsz be vizsgázni, és pontosan tudod, milyen kérdésekre számíthatsz.

A Rubicon Mesterkurzuson minden tétel végén tesztelheted tárgyi tudásodat, és minden modult egy valódi érettségi kérdéssorral zárunk: így amikor élesben vizsgázol, nem lesz mitől félned. 

Nézz bele:

15 perc alatt felkészítünk egy teljes érettségi tételből... Még jegyzetelned sem kell. Ezt is megcsináltuk helyetted.

A legjobb hagyományos felkészítők 50 000–80 000 Ft-ba kerülnek. A Mesterkurzussal a magabiztos felkészülés teljesen új szintjét hozzuk létre. Kevesebbért.
Mesterkurzus-résztvevőként a következőkben fogsz részesülni...
 • Tematikus online érettségi felkészítő (több mint 100 oktatóvideó)
 • Kidolgozott érettségi tételek, vázlatok és teljes lexika
 • Korábbi érettségikre épülő tesztsorok (tárgyi tudás és próbaérettségi)
 • Online taktikai felkészítő (tökéletes esszé, szóbeli felelet és teszttaktika)
 • BÓNUSZ: Rendszeres élő kérdezz-felelek (Facebook csoport)
Most csak 24 980 Ft
Rubicon garancia
Biztosak vagyunk benne, hogy a Rubicon Mesterkurzussal el tudod érni a célodat. Ha viszont mégsem tetszenek az online oktatóvideók, a segédanyagok, vagy bármi egyéb...

A Mesterkurzus első 15 napjában bármikor kiszállhatsz, mi pedig a pénzed 100%-át visszafizetjükValóban: a regisztrációval SEMMILYEN kockázatot nem vállalsz.

Tanulj a legjobbaktól!

Szakmai vezető, felkészítő videók

Dr. Nánay Mihály

Történelem vezetőtanár, Óbudai Árpád Gimnázium
Elnök, Történelemoktatók Szakmai Egyesülete
Az iskolai és egyesületi munkán kívül rendszeresen lát el szakértői feladatokat az Oktatási Hivatalnál és az Oktatás 2030 Kutatócsoportban.

Ha nem történelemmel foglalkozik, akkor földrajzzal: világot jár Vlagyivosztoktól Casablancáig, a Kárpát-medencét pedig rendszeresen saját tanítványaival járja be Dévénytől Nándorfehérvárig, a Vaskaputól Vereckéig. Szabadidejében a Budavári Kamarazenekar első hegedűszólamát erősíti.

Témazáró tesztek

Dr. Farkas Katalin

Történelem vezetőtanár,
ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnázium
Közép- és emelt szintű érettségire felkészítő tanárként és vizsgáztatóként egyaránt nagy tapasztalattal rendelkezik, társszerzője egy érettségi felkészülést segítő feladatgyűjteménynek. Szakértői feladatokat lát el az Oktatási Hivatal megbízásából, tagja a történelem OKTV bizottságnak.

Közoktatási tevékenysége mellett időről időre egyetemi órákat is tart, tudományos folyóiratokban publikál, konferenciákon ad elő. Kutatási területe a 19. századi magyar történelem.

lexika

Dr. Kas Géza

Intézményvezető-helyettes, történelem vezetőtanár, Városmajori Gimnázium
A Történelemoktatók Szakmai Egyesületének Tananyagfejlesztési Munkacsoport-vezetője.

Több versenyben vett részt feladatíróként és szervezőként. Emellett kutatótanár, kutatási témája a Széchényi-család I. világháborús története.
lexika

Vági Attila

Történész-politológus,
az ELTE óraadó tanára

Kitüntetéssel diplomázott, három alkalommal volt Köztársasági Ösztöndíjas, az OTDK-n első helyezést és különdíjat ért el, valamint elnyerte a Pro Scientia Aranyérmet. Kutatási területe a XX. századi német történelem és a hidegháború diplomáciatörténete.

Tizenöt éve foglalkozik érettségi és verseny felkészítéssel, kollegáival közösen írt emelt szintű szóbeli érettségire felkészítő kötete a hetedik kiadásnál tart. Történelem versenyek szervezésében és zsűrizésében vesz részt, számos tankönyvet lektorált.

Gyakorló tesztek

Tarján Tamás

A PPKE tanársegéde és a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének titkára
A 2010-es évek első felében a Rubicon Történelmi Magazin "Kalendárium" címet viselő internetes ismeretterjesztő rovatának szerkesztőjeként dolgozott.

Jelenleg doktori disszertációs kutatásait végzi, szakterülete a dualizmuskori nemzetiségi politika és a magyarországi választások története.

Gyakori kérdések

 Láttam, hogy október 1-jén kezdődött a Mesterkurzus. Tudok még jelentkezni?

IGEN. Azonnali hozzáférést kapsz az eddig feltöltött modulokhoz, majd hetente új tananyagokat egészen márciusig. Semmiről nem késtél le, de minél hamarabb kezded el, annál kevesebbet kell heti szinten tanulnod.

 Szülő vagyok és a fiamat / lányomat szeretném regisztrálni. Mit kell tennem?

Kattintson a "Jelentkezem a Mesterkurzus" gombra és regisztráljon... A fizetést követő "Rubicon Mesterkurzus: hozzáférés" című e-mailünket továbbítsa fiának, lányának!

 Emelt- vagy középszintre készítenek fel?

Mindkettőre. Minden tananyagon jelezzük, hogy az emelt-, vagy középszintű felkészüléshez szükséges. Ha mindenképp csak középszintre készülnél, hagyd ki az emelt szintű anyagokat, de bármikor meggondolhatod magad.

 Meddig tudom megnézni a videókat?

Az egész tanévben. Te döntöd el, melyik videót mikor nézed meg, de érdemes a heti „adagokat” követni, hiszen így minden héten csak egy kis részegységet kell feldolgoznod, és bőven marad majd időd ismételni.

Hogyan lesz lehetőségem gyakorolni?

Minden videóhoz tartozik egy kisteszt, amelyben az adott érettségi tételhez kapcsolódó tárgyi tudásodat mérheted fel. Minden Modul végén pedig egy Témazáró Tudáspróba vár, ami már érettségi-típusú kérdéseket tartalmaz. Minden tesztet gép pontoz, személyes javítás, konzultáció egyelőre nincs.

Lesz lehetőségem kérdéseket feltenni?

Novemberben indul hivatalos Facebook csoportunk, ahol rendszeresen tartunk majd élő kérdezz-felelek konzultációkat Facebook Live-on keresztül. Ezeken lesz majd lehetőséged rendszeresen feltenni a tanulás közben felmerülő kérdéseidet.
Készülj fel az érettségire most!
15 napos Rubicon Garancia: 100%-os pénzvisszafizetés, ha nem tetszik
 • Online videós történelem érettségi felkészítő
 • Taktikai felkészítő: formán ne veszíts pontot!
 • Előre kidolgozott vázlatok és lexika
 • ​Korábbi érettségikre épülő tesztsorok
 • ​Mindez egyetlen Online Portálon!
A Rubicon Mesterkurzussal emelt- és középszinten is felkészülhetsz a történelem érettségire, hogy bejuss álmaid egyetemére